Behandelingen

Zie de behandelingen onder aan de pagina!


Welke behandeling de hond krijgt is afhankelijk van de vacht structuur van de hond, en de wensen van de eigenaar.  
Iedere behandeling begint standaard met een korte check-up van de hond. Ik controleer de staat en conditie van de vacht. Wanneer dit allemaal in orde is kan er in overleg de juiste behandeling gekozen worden. 

Elke vacht heeft zijn eigen behandeling nodig, dit verschilt per vachtsoort. Vaak zijn er per hond meerdere technieken nodig.  

Bij elke trim behandeling wordt uw hond gewassen en gedroogd. Ook worden de nagels geknipt als dit nodig is, en zal ik de oren controleren, en indien nodig reinigen.  


Complete behandelingen

– Knippen

Knippen


De vacht van uw hond word hierbij met een schaar ingekort tot de juiste lengte. Dit gebeurd bij honden met een krulvacht, zoals een Poedel.  

– Effileren

Effileren


Voor honden met een langharige vacht. Met een speciale uitdunschaar wordt de vacht ingekort en/of uitgedund. Er wordt zo een mooi en natuurlijk resultaat bereikt. 

– Scheren

Scheren


Door middel van de tondeuse wordt de vacht naar de gewenste lengte ingekort.  

– Plukken

Plukken


Het plukken is het verwijderen van loszittende dekharen bij de ruwharige vachten. Deze moeten er handmatig worden uitgeplukt. Dit dient 2 of 4 keer per jaar te gebeuren als het haar plukrijp is. Pluk honden zijn bijvoorbeeld Ruwharige Jack Russel, ruwharige Teckel, Border terriĆ«r. 

– Ontwollen

Ontwollen

was & blaas methode


Deze behandeling is voor de honden met een wollige ondervacht. Bij deze behandeling wordt de hond meerdere malen gewassen, en laat ik de shampoo een langere tijd intrekken. Hierdoor zullen alle losse haren makkelijker te verwijderen zijn. Na het uitspoelen worden alle losse (wol) haren uitgeblazen met een waterblazer. Deze behandeling is voor de stokhaar honden (bijvoorbeeld de Berner-Sennenhond, of de Golden retriever) 

– Wassen & Drogen

Wassen & Drogen


Deze behandeling is met name voor de kortharige hondenrassen. Door mijn professionele shampoo, en was en droog techniek worden veel losse haren verwijdert.  


Tussen-behandelingen

– Tussenbeurtje

Tussenbeurtje


Soms is een extra tussen beurtje wenselijk. Deze behandeling bestaat uit het wassen, het drogen, het uit borstelen- kammen, de oogjes vrij knippen, de voetjes uitknippen, en de geslachtsdelen vrij scheren.  

– Puppy (ver)wen beurtje

Puppy (ver)wen beurtje


In de salon help ik graag mee aan het socialiseren van uw puppy. Het is belangrijk dat uw pup al op jonge leeftijd ervaring opdoet in een trimsalon.
Tijdens dit puppy momentje zal ik de pup in alle rust en tijd laten wennen aan alle geluiden, geuren, en aanrakingen.